יקב נוב – איתן רוזנטל ויענקלה

יקב נוב
בדרום רמת הגולן. חבל ארץ פראי. סלעי בזלת ענקיים. ערוצי נחל עמוקים ותלולים. אדמה שחורה ועשירה. צמחיה עבותה. מרעה דשן. ועדיין, אזור חצי מדברי. כמות גשמים שנתית בינונית. החורף קר מאוד וסחוף רוחות. האביב מתמשך לו ותורם את חלקו ובקיץ טמפרטורות גבוהות יחסית ביום, אך צוננות בלילה. וכשהשמש עולה ממזרח לגולן בחודשי הקיץ החמים, יודעים אנו בוודאות כמעט גמורה שהלילה שיבוא יהיה צונן ויבש. אלו התנאים ההתחלתיים ש"עושים את היין" ברמת הגולן. בצרוף אדמת הבזלת הכבדה וידם המנוסה והמסורה של הכורמים ברמת הגולן – והרי זה מתכון להצלחה. הכרם האורגני במשך שנים רבות נבצרו הענבים עבור יקב רמת הגולן. בשנת תשע'א (2011) החלטנו לייצר בעצמינו יין איכותי מהכרם האורגני. פה נכנס לתמונה איתן רוזנטל בוגר הפקולטה לחקלאות ובוגר קורסי היין של ניר שחם ביקב שורק, שהתנסה בעצמו ביצור יין מזה שנים באזור השפלה. איתן קבע את משכנו בגולן ואף נטע בעצמו כרם משפחתי. יחד החלטנו החל משנת 2011 ליצר יין מהכרם האורגני של יענקלה. תחילה יין קינוח מחוזק המכונה חצ'ב. בהמשך יין אדום יבש מענבי קברנה פרנק, מלבק, ק.סובניון, סירה ופטיט וורדו, רוזה ולאחרונה גם יין לבן מענבי רוסאן הגדלים בכרם היקב. בשנת 2016 ניטע כרם אורגני קטן המטופח במיוחד עבור יינות היקב. האשכולות נבצרים בבציר סלקטיבי וקפדני. התירוש מותסס בטמפרטורות מתונות ולאחר מכן מתיישן עם אלון צרפתי לתקופה של כ16 חודשיים. היין אינו עובר סינון.
דילוג לתוכן